Maanmittarikilta on tukena myös silloin, kun opinnot askarruttavat. Opintosektori pitää huolta opiskelijoiden edunvalvonnasta, ja killan oma opintomestari toimii yliopiston laajuisessa opintoneuvostossa edistämässä opintoasioita.

Hallinon opiskelijaedustajat, hallopedit, vaikuttavat yliopiston hallintoelimissä kaikkien yhteiseksi hyväksi. Nykyiset hallopedit löytyvät täältä. Jos haluat mukaan vaikuttamaan, kysy asiasta lisää opintomestarilta.

Alta löydät listan hyödyllisistä linkeistä, joista löytyy muun muassa tietoa opinto-ohjelmista, harjoitteluista ja hyväksiluvuista. Voit lisäksi jättää kysymyksiä ja palautetta Opinto-ongelmia -sivulle tai ottaa suoraan yhteyttä opintomestariin tai opintoneuvojiin. Nykyinen opintomestari on kokenut konkari, joka auttaa mielellään yksittäisten kurssien tai koko opintosuunnitelman pähkäilyssä. Kysymyksissä voi (ja kannattaa) kääntyä myös opiskelijakavereiden ja vanhempien tieteenharjoittajien puoleen.

Linnea Mikkola
Opintomestari
linnea.mikkola(at)aalto.fi

Opintoneuvonnan yhteystiedot löydät täältä kohdasta Opintoneuvojat.

Oili: Lukuvuosi-ilmoittautuminen. Täällä ilmoittaudutaan läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle. Uusi opiskelija voi ilmoittautua OILI:ssa opiskelijaksi korkeakouluunsa, kunhan opiskelupaikka on vastaanotettu Opintopolussa.

Sisu: Kurssi-ilmoittautuminen, opintosuunnitelma. Täällä ilmoittaudutaan kursseille ja tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma. Tarvittaessa Sisun kautta saa tulostettua myös opintosuoritteen kurssiarvosanoineen. 

SisuHELP: Apua Sisun kanssa. Itse kullakin on haasteita Sisun kanssa. Täältä löytyy ohjeita yleisimpiin ongelmatilanteisiin.

MyCourses: Kurssialusta ja -materiaalit. Tyypillisesti täältä löytyy esim. luentomateriaalit ja palautusboksit tehtäville. MyCo kokoaa myös tietoa kurssisivujen deadlineista ja etusivulta löydät oman akateemisen ohjaajasi yhteystiedot.

IT-tuki: Tietoa ja apua. Apua ohjelmien lataamiseen, verkkoyhteyksiin sekä IT-tukea tarjoavan Service Deskin yhteystiedot.

Printing Point: Tulostimien sijainnit ja käyttöohjeet.

Kandiohjelmat

KEY – Kestävät yhdyskunnat

KIG – Kiinteistötalous ja geoinformatiikka

RYM – Rakennettu ympäristö (poistuva pääaine)

Maisteriohjelmat

REC – Real Estate Economics

SPT – Spatial Planning and Transportation Engineering

WAT – Water and Environmental Engineering

GIS – Geoinformatics

USP – Urban Studies and Planning in Real Estate Economics (degree in tech)

Urban Mobility (kaksoismaisteri)

Sivuaine ja vapaasti valittavat opinnot

Aalto-yliopiston tarjoamat sivuaineet on koottu Opiskelijan oppaaseen. Valtaosa Aallon kursseista on vapaasti valittavia kaikille tutkinto-opiskelijoille, lukuunottamatta esim. ARTS-korkeakoulun kursseja. Myös muiden yliopistojen kursseja pystyy opiskelemaan omaan tutkintoon JOO-oikeuden avulla. JOO-oikeutta täytyy hakea hyvissä ajoin ennen haluamasi kurssin alkua!

Sivuaineeseen kannattaa valita kokonaisuus, joka kiinnostaa! Jos kaikki kiinnostaa tai mikään ei resonoi, kannattaa eri sivuaineiden kursseja kokeilla rohkeasti. Jos sitten kurssin jälkeen se sivuaine ei kiinnosta, kurssin voi hyvin siirtää vapaasti valittaviin opintoihin. Parhaassa tapauksessa sivuaine ja vapaasti valittavat opinnot kiinnostavat sinua ja täydentävät osaamistasi sinua hyödyttäen. Opintomestareistakin tosin ainakin yksi tunnustaa käyneensä oman sivuaineensa sen helppouden takia.

Vaihto- ja kansainväliset opinnot

Opinto-oppaasta löytyy tietoa mm. vaihtokohteista, apurahoista ja hakuajoista. Vaihto on ennen kaikkea upea kokemus! Siellä voi helposti opiskella vapaasti valittavia kursseja, mutta myös omaan pääaineeseen liittyviä kursseja varmasti löytyy jostain päin maailmaa. Kokemuksia kannattaa kysellä rohkeasti vanhemmilta tieteenharjoittajilta. Myös killan ig-tililtä löytyy kohokohdista vaihdossa olevien mittareiden my day -päivityksiä.

Hyväksiluku

Jos olet suorittanut korkeakouluopintoja muualla kuin Aallossa tai olet kerryttänyt osaamista muin tavoin, voit saada hyväksiluettua näistä opintopisteitä keskeneräiseen tutkintoosi. Hyväksiluvulla voidaan korvata osia tutkinnosta tai ne voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin tai sivuaineeksi.

Ohjeet

Valmistuminen

Kandidaatintutkintosi lähestyessä loppuaan, sinun tulee hakea valmistumista. Tämä on oikein simppeliä: kun opintosuunnitelmasi on Sisussa ajantasainen ja hyväksytty, kun aika on, pystyt lähettämään valmistumispyynnön parilla klikkauksella. Varsin antiklimaattista sanon minä.

Kiinnostavaa maisteriohjelmaa kannattaa miettiä jo ajoissa. Kun suoritat kandidaatintutkinnon, sinulla on suora oikeus vähintään yhteen DI-ohjelmaan. Maanmittarikiltaan liittyvistä kandeista näitä löytyy useampikin. Aallon sisäisesti on myös suhteellisen helppoa siirtyä opiskelemaan toiseen alaan liittyvää maisteriohjelmaa.

Ohjeet

Jos olet jo viimeistelemässä maisteritutkintoasi, lisätietoja valmistumiseen löytyy oman maisteriohjelmasi opinto-oppaasta.

Työt ja harjoittelu

Tutkinnon vapaasti valittaviin kursseihin on mahdollista sisällyttää harjoittelukurssin, jonka avulla voi kerryttää 5 opintopistettä. Harjoittelukurssiin sisällytetään työskentely opintoihin tavalla tai toisella liittyvässä työtehtävässä. Töistä kirjoitetaan kurssilla harjoitteluraportti.

Ohjeet kohdassa vapaasti valittavat opinnot

Opiskellessasi Aallon tekniikan alalla, sinulla on mahdollisuus päästä yliopiston tukemaan TECH-harjoitteluun valtion ja kuntien organisaatiohin kotimaassa, Suomen suurlähetystöihin ja pysyviin edustustoihin ympäri maailmaa sekä voittoa tavoittelemattomiin yhteisöihin.

Ohjeet

Kun sinun on aika päästä työelämään, apua tarjoavat esimerkiksi Aallon ura- ja rekrytointipalvelut. Yliopiston järjestämissä uratapahtumissa pääsee esimerkiksi näyttämään omaa CV:tä rekrytoinnin ammattilaiselle, ja ottamaan ammattimaisen kuvan työhakemukseen. Ja tottakai tapaamaan mielenkiintoisia yrityksiä!

Suosittelemme vahvasti kääntymään myös ammattiainekerhojen puoleen. Työnantajat osaavat kerhojen kautta kohdentaa työpaikkailmoituksia ja excursioita suoraan alasta kiinnostuneille. Kannattaa liittyä itseä kiinnostavien kerhojen jäseniksi, sillä sitä kautta on mahdollista tutustua paremmin alan yrityksiin, ja muun muassa saada työpaikkailmoituksia suoraan omaan sähköpostiin.

Kiinteistötalous: Fundi

Maankäytön suunnittelu sekä liikenne- ja tietekniikka: Linkki

Vesitekniikka: Akva

Geoinformatiikka: Poligoni

Hyvinvointi

Yliopisto tarjoaa työnteon lisäksi tukea myös opiskeluhyvinvointiin. Apua löytyy esimerkiksi opiskelutaitojen parantamiseen ja ajatuksia sekä opetusta löytyy vaikkapa tunnetaidoista ja mindfulnessista. On tärkeää vastata myös yliopiston tekemään AllWell-kyselyyn, jotta epäkohtiin opiskelijan arjessa voidaan tarttua.

Myös Maanmittarikilta tekee parhaansa mittareiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Meillä on oma hyvinvointityöryhmä, joka selvittää kiltalaisten vointia. Sanoista siirrytään tekoihin ottamalla kiltalaisten palaute vastaan, ja esimerkiksi kehittämällä kaikille soveltuvia tapahtumia. Myös kiltalaisten fyysisestä hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja kilta järjestää jos jonkin sortin liikuntatapahtumia ja -kokeiluja liikkumiseen, hauskanpitoon sekä uusien harrastuksien löytämiseen.

Siirry sivun alkuun