Viikkotiedote

Moikkamoi ja mitä mainiointa elokuun alkua!

Näin on tullut aika kesän viimeiselle kuukkikselle ennen siirtymistä takaisin viikkiksen pariin. Vaikka kesä on vielä parhaimmillaan, voi katseita varovasti kohdistaa kohti koulujen alkua. Ennen paluuta luentosaleihin ja kiltiksen kahvin suurkuluttamista on mittariväelle vielä tiedossa kaksi huippua tapahtumaa!

Ensimmäisenä on legendaarinen MAIK-varaslähtö, fuksien ihkaensimmäinen mahdollisuus päästä tapaamaan tulevia opiskelukavereitaan! Luvassa kesäisen rentoa hengailua ja ohjelmaa yhdessä niin vanhojen tuttujen kuin uusien mittarien, raksalaisten ja arkkarien kanssa 🙂 Siitä se jää murtuu ja jännitys vaihtuu hymyksi ja yhteisöllisyydeksi <3

Tuntuuko sinusta, että kesän myötä sitsilaulujen sanat ovat hiukan painuneet unohduksiin ja kiltakaverien kasvoja kaipaa jo kovasti? Jos vastasit kyllä niin ratkaisuna tähän on 25.8. IK:n kanssa yhdessä järjestettävät Back to School -sitsit! Sään salliessa sitsataan kesäisesti Smökin terassilla!

Nähdään tapahtumissa ja kampuksella, sitä ennen vielä mukavaa ja virkistävää kesänjatkoa jokaiselle <3


//


Hello hello and what the greatest start of the August to you!

Time has come for the last monthly newsletter of summer before returning to weekly one.

Despite ongoing summer is at its greatest you can make a slight glance to start of the school. Before making comeback to lecture halls and sipping more coffee than you should at the guild room, there's coming two great events.

First upcoming event is legendary MAIK's Headstart where freshers get very first opportunity to meet their future study friends! Weekend is about chilling and getting to know each other, older buddies and new faces, from mittaris to members of Guilds of Architecture and Civil Engineers as well. Let's break that ice and turn it to spirit of community <3

Do you feel like sitsi song lyrics have slightly forgotten over summer? Or are you already missing faces of guild buddies in amounts that make you feel kinda wistful? If your answer leans more towards ‘yes’ there’s perfect solution for you; Back to School sitsis with IK! If weather is on our side, they’re held in a summery way on terrace of Smökki!

Let’s meet at events and at campus, before that I wish you all nicest and most refreshing rest of the summer <3

Markus Hartikainen
Tiedottaja ’22 // Publicist ‘22

Killan tiedotus

Maanmittarikilta on lähtenyt tänä vuonna mukaan kilometrikisaan ja on haastanut arkkitehdit (AK) mukaan polkemaan kilpaa!

Kilometrikisa lyhyesti: kirjaa pyöräilymatkasi tai -aikasi palveluun ja kartuta joukkueen saldoa! Kilpailu pyrkii kannustamaan pyöräilyyn ja on luonteeltaan leikkimielinen kisailu eri yritysten ja järjestöjen välillä.

Tutustu aiheeseen lisää: kilometrikisa.fi

Kilpailu on aikavälillä 1.5.-22.9. Voit liittyä jo valmiiksi killan tiimiin!!

https://www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Liittyminen tapahtuu kirjautumisen/rekisteröitymisen yhteydessä. Helppoa kuin apuapyörillä ajaminen!

Koodi: MK1901
Tiimi: Maanmittarikilta

Liity myös mukaan Kilometrikisan TG-chättiin, pääset pysymään tasalla kilpailutilanteesta, pyytää pyöräilyseuraa tai vaan flexata tuloksillasi: https://t.me/+2kAe2Aux0583ZTk0

//


Our Guild of Surveying Engineers is taking part in Kilometrikisa and challenged AK, the Guild of Architecture!

Kilometrikisa in a nutshell: log your cycling travels to the service and lift your team’s balance! The competition is playful but encourages people to cycling between companies and associations.

Check out more information in kilometrikisa.fi

The competition is held between 1.5. and 22.9. and you can already join the Guild’s team!!

https://www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Joining the Guild’s team happens in the registration. Easy like riding with training wheels!

Code: MK1901
Team name: Maanmittarikilta

Join the team if you haven't already (see attached message)! Also, you can join the MK vs AK cycling chat (https://t.me/+2kAe2Aux0583ZTk0) where you can see updates on the competition, ask for cycling buddies or flex on your results:)

Killan tapahtumat

Moi Maanmittarikillan, Arkkitehtikillan tai Rakennusinsinöörikillan vanhempi tieteenharjoittaja tai ISOhenkilö! MAIK-varaslähtö tulee taas!

Legendaarinen MAIK-varaslähtö järjestetään 19.-21.8.2022 Kavalahden leirikeskuksessa Inkoossa. Poikkeusaikojen jälkeen on taas ilo palata vanhaan, kun ISOt ja vanhemmat tieteenharjoittajat pääsevät nauttimaan yhdessäolosta ja MAIK-hengestä jo etukäteen perjantaina fuksien saapuessa lauantaina.

Jos MAIK-varaslähtö ei ole tuttu, niin varaslähdössä uudet opiskelijat saavat alkupamauksen opiskelijaelämään ja pääsevät tutustumaan sekä vanhempiin opiskelijoihin että uusiin opiskelukavereihin. MAIK-varaslähdössä ISOhenkilöiden ja vanhempien tieteenharjoittajien rooliin kuuluu perjantaina nauttia yhdessäolosta ja uuden lukuvuoden alkamisesta leiritunnelmissa ja lauantaina toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi ja tutustuttaa heidät opiskelijaelämän saloihin.

Vanhemmat tieteenharjoittajat ovat tervetulleita koko viikonlopuksi tai halutessaan vain yhdeksi päiväksi. MAIK tarjoaa varaslähdössä leiripaikan ja ruuat lauantaina aamulla ja illalla, sekä sunnuntaiaamuna, mutta kuljetukset ja majoitus (telttailu yms.) täytyy järjestää itse. Pe-La yö on mahdollista majoittua sisätiloissa, mutta seuraavana yönä majoitustilat on varattu fukseille. Perinteiseen tapaan varaslähtöön järjestetään bussikuljetus fukseille. Jos bussiin jää paikkoja vapaaksi, voivat muutkin kuin fuksit matkustaa kuljetuksessa. Emme voi kuitenkaan taata muille paikkaa kyydissä.

Tule siis lukuvuoden ensimmäiseen tapahtumaan nauttimaan MAIK-hengestä, leiritunnelmista sekä uusista ja vanhoista kavereista!

Mitä: MAIK-varaslähtö 2022
Missä: Kavalahden leirikeskus, Inkoo
Milloin: 19.-21.8.2022
Mitä maksaa: Jäsenille 10€ pe-la

Back to school -sitsit

Kaipaatko ihania kanssaopiskelijoitasi ja kiltisnaapureitasi, mutta haluaisit vielä pitää kiinni kesästä ennen tulevan syksyn aherrusta? Meillä on sinulle ratkaisu!Tervetuloa sitsaamaan 25.8. (sään salliessa) Smökin aurinkoiselle terassille MK x IK Back to School sitseille!

Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 8.8. klo 17.00 ja sulkeutuu torstaina 18.8. klo 23.55 osoitteessa maanmittarikilta.fi/bts-sitsit/

Mitä? MK x IK Back to school -sitsit
Missä? Smökin terassilla tai Smökissä kelistä riippuen
Milloin? 25.8.
Mitä maksaa? 13€ + haalarimerkki 2€
DC: Kesä + lakki

//

Back to school -sitsit

Do you miss your lovely classmates and guildroom neighbours, but still want to hold on to summer before the hustle and bustle of the coming autumn? We have a solution for you! Welcome to the MK x IK Back to School sitsit on 25th of August on Smökki's sunny terrace! (weather permitting)

Registration opens on Monday 8.8. at 17.00 and closes on Thursday 18.8. at 23.55 at maanmittarikilta.fi/bts-sitsit/

What? MK x IK Back to school sitsit
Where? On the Smökki terrace or Smökki depending on the weather
When? 25.8.
What does it cost? 13€ + overall stamp 2€
DC: Summer + cap

Jälleen kerran Maanmittarikilta ry:n Perinnesitsit ja MIL ry:n vuosijuhlat on yhdistetty yhdeksi suureksi Syyspäivän täräykseksi, joka tuo yhteen maakansan vauvasta vaariin perjantaina 23.9. Luvassa on niin kaunista laulua kuin jotain mahdollisesti tanssijalkaa vipattavaa esitystä. Paikalle ovat enemmän kuin tervetulleita kaikki mittarit fukseista vanhempiin opiskelijoihin ja alumneihin asti!

Sitsien cocktailtilaisuus järjestetään klo 17.30 alkaen, ja varsinainen iltatilaisuus alkaa klo 18.00 Servin Mökissä.

Paikalle mahtuu 192 sitsaajaa. Fuksien ilmoittautumiset ovat etusijalla, ja mukaan otettavien vanhempien opiskelijoiden ja alumnien lopullinen määrä tarkentuu fuksien ilmoittautumisen sulkeuduttua. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 22.8. klo 16.00.

Hintatiedot tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

Pukukoodi: Cocktail

Lisätietoa tapahtumasta ja vastauksia kysymyksiin voi tiedustella Maanmittarikillan fuksikapteeneilta Pinja Salolta tai Joona Lipposelta (etu.suku@aalto.fi).

Muut tapahtumat

Huomaatko käyväsi jatkuvasti samoissa Helsingin keskustan ravintoloissa ja kahviloissa, mutta haluaisit välillä kokeilla jotain uutta? Herkkuappro kerää Helsingin seudun herkuttelijat viimein yhteen yhdeksi kesäillaksi herkuttelemaan oikein kunnolla, jossa voit myös löytää uusia herkuttelupaikkoja!

MITÄ? Herkkuapprot
MISSÄ? Helsingin keskustassa
MILLOIN? Torstaina 25.8.
LIPUT? 2.8. klo 15 Kide.appissa
HINTA? 10€

Lisätietoja FB-tapahtumassa: https://fb.me/e/7IZCMTtPT

//

Have you found yourself always going to the same restaurants and cafés in Helsinki? The Helsinki Herkkuappro will gather all of those with a sweet or sour tooth together for one night, just to enjoy together and possibly find some new places to go to.

WHAT? Herkkuappro
WHERE? In the center of Helsinki
WHEN? Thursday 25.8.
SIGN-UP? 2.8. at 15 on Kide.app
PRICE? 10€

More info in FB event: https://fb.me/e/7IZCMTtPT

Muuta

Moikka! Tiesitkö vielä Nyyti ry:n tarjoamasta toiminnasta ja tuesta opiskelijoille?

Hei opiskelija, mietitkö mistä saada vertaistukea?

TUKEA ON TARJOLLA:

NYYTIN CHATISSÄ

Haluaisitko jutella erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aiheista porukalla anonyymisti? Kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille avoimet ryhmämuotoiset chatit pyörivät kello 18–20 suomeksi torstaisin ja ruotsin- ja englanninkieliset vuorottelevat tiistai-iltaisin. Chattiin pääsee mukaan ilman ennakkoilmoittautumista ja ilmaiseksi. Teemat vaihtuvat joka kerta! Syksyn ensimmäinen chat 18.8. “Uudet opinnot alkamassa ja perhosia vatsassa” on suunnattu uusille opiskelijoille:

“Uusien opintojen aloittaminen lähestyy! Haluaisitko jakaa tuntemuksiasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa? Mietitkö millaista elämä opiskelijana tulee olemaan ja kuinka se sopii nykyiseen elämäntilanteeseesi? Vai etkö ole edes ehtinyt vielä ajatella asiaa? Ei hätää - kaikki uusia opintoja aloittavat opiskelijat ovat tervetulleita juttelemaan tuntemuksistaan chattiin. Voidaan jakaa vinkkejä toisillemme tai sitten olla vain yhdessä ihan yhtä pihalla asioista.”

Tästä saa vinkata opintoja aloittavalle tuttavalle ja kurkkaa myös kaikki ensi syksyn teemat ja lisätiedot chatistä täältä: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/


NYYTIN RYHMISSÄ

Ensi syksy tulee olemaan ryhmätoimintaa täynnä siksi kannattaa ottaa Ryhmät -sivustomme seurantaan! Sivulle päivittyvät ajankohtaiset tiedot ryhmistä ja niihin ilmoittautumisista. Tulossa ovat ainakin kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät. Lisäksi kohdennetusti toimintaa on tulossa mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille MiehenTila -vertaisryhmissä sekä aikuisemmiksi opiskelijoiksi itsensä identifioiville vertaistuokioita, joihin otetaan toiveita aikataulujen ja teemojen osalta vastaan mielellään.

Vastaa lyhyeen anonyymiin kyselyymme ryhmätoiminnoista 11.8. mennessä ja vaikuta tuleviin ryhmiin: https://q.surveypal.com/Toiveet-ryhmatoimintaan-kesa2022

YKSINÄISYYS MIELESSÄ -VERTAISRYHMISTÄ LISÄTIETOA
Koetko olosi yksinäiseksi? Tuntuuko siltä, että ihmissuhteesi ovat pinnallisia? Onko sinulla olo, ettet kuulu kaveriporukkaan tai jäät ulkopuoliseksi?

Syksyllä alkavissa vertaisryhmissä pyritään lieventämään yksinäisyyden tunnetta ja löytämään uusia, konkreettisia keinoja toimia oman yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmän päättyessä omiin ajatus- ja toimintatapoihin on löytynyt uudenlaisia oivalluksia ja näkökulmia.

Ryhmät kokoontuvat kuuden viikon ajan verkkovälitteisesti joko Discord- tai Zoom -alustalla. Discord-ryhmässä jaetaan kokemuksia kirjoittamalla. Zoom-ryhmässä vuorovaikutus tapahtuu videoyhteyden välityksellä kasvokkain keskustellen.

Molemmissa ryhmissä pääsee jakamaan omia ajatuksiaan ja kuulemaan muiden opiskelijoiden kokemuksia yksinäisyydessä. Vertaiskeskusteluiden lisäksi ryhmissä tehdään erilaisia harjoituksia. Lisätietoa ryhmätoiminnasta löytyy täältä: https://tinyurl.com/yksinaisyys

Ryhmien ennakkoilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ilmoittautumislomake löytyy täältä: https://tinyurl.com/ilmoittaudunyt


MIEHENTILA -VERTAISRYHMISTÄ LISÄTIETOA
18–29-vuotiaille korkeakouluissa opiskeleville miehille

Ryhmissä keskustellaan yksinpärjäämisen kulttuurista, korkeasta kynnyksestä hakea apua, yksinäisyydestä, itseluottamuksen puutteesta ja kuinka miesten ongelmiin kiinnitetään apua vasta myöhäisessä vaiheessa. Nämä aiheet nousivat esille hanketta varten tehdystä laajasta tarvekartoituksesta. Tarkoituksena on vertaisina puhua miehiin ja miehuuteen liittyvistä asioista.

Tavoitteena on edistää osallistuneiden mielenhyvinvointia, osallisuuden kokemusta ja kykyä puhua mielenterveydestä. Vertaistuella pyritään madaltamaan avunhakemisen kynnystä.

Ryhmät starttaavat elo-syyskuun vaihteessa. Yhteen ryhmään mahtuu kuusi osallistujaa. Ryhmiä on kaikkiaan viisi tulevana syksynä. Ryhmä tapaa aina kahden viikon välein, yhteensä 8–10 kertaa. Ennakkoilmoittautumislinkki julkaistaan Nyytin nettisivuilla kesäkuun aikana.Mukavaa kesää sekä vertaistuen täyteistä tulevaa syksyä toivottaen koko Nyyti ry:n väki <3

Lisätietoja meistä:

www.nyyti.fi
www.facebook.com/nyytiry
https://twitter.com/nyyti_ry
https://www.instagram.com/nyytiry/
www.youtube.com/c/Nyytiry4students