Somevastaavaehdokkaat

EhdokkaatIda MennaJuuli VäätäinenIida LiimatainenSaana Neulasalmi
Kuva
EsittelyMoi kaikki! Oon Ida, toisen vuoden mittari ja oon hakemassa vuodelle 2023 killan somevastaavaksi <3 Oon ollut aktiivinen osallistumaan kaikennäköisiin tapahtumiin ja muuhun killan toimintaan, kuten toiminut ISO:na ja ollut mukana MKB:ssa. Koen vahvasti kuuluvani osaksi tätä rakasta kiltaa ja toivon kaikille kanssamittareille samaa!

Haen somevastaavaksi ensinnäkin sen takia, että haluun osallistua paremmin killan toimintaan ja somevastaavan hommat kuulostaa itelle omalta jutulta. Tykkään tosi paljon visuaalisuudesta ja sen toteuttamisesta ja somevastaavana pääsisin varmasti sitä tekemään. Koska some on iso osa killan näkyvyyttä, pystyy kiltalaiset sen kautta kokea yhteisöllisyyttä ja sitä tukevaa sisältöä haluaisin myös tuottaa. Some on myös yksi osa tiedottamista, mikä osaltaan on kiinnostanut mua, joten motivaatio on tähän hommaan korkealla.

Oon luonteeltani empaattinen ja kaikki huomioon ottava ja se varmasti tulisi myös näkymään somepäivityksissä. Mulle tärkeetä olisi pitää sisältö helposti lähestyttävänä ja myös kiltalaisten hyvinvointia tukevana, kevytmielisyyttä unohtamatta. Haluaisin myös korostaa yhteisöllisyyttä ja sen kokemusta ja uskon, että sopisin tähän hommaan hyvin. Mulle luontevaa on hyvä aikatauluttaminen, innostus suunnitteluun ja ryhmätyöskentelytaidot, mitkä on kaikki varmasti somevastaavan hommiin vaadittavia tai ainakin niitä edistäviä ominaisuuksia. 😀
Mitä some-sisältöä haluaisit tuottaa killalle ja miten lähtisit tuottamaan sitä?Haluaisin itse keskittyä etenkin instagramin puolelle ja pitää sen aktiivisena niin, että kiltalaiset pystyy seuraamaan helposti mitä killassa tapahtuu ja myös mitä tapahtumia on tulossa. Tiedottaminen olisi siis hyvä pitää myös jatkossa osana postauksia. Olisi kiva päästä toteuttamaan myös muuta sisältöä. Esimerkiksi kuukausittaisia koostevideoita killan tapahtumista. Interaktiivisuuden lisääminen olisi tosi kiva lisä somen puolella. Olisi esimerkiksi kiva, että kiltalaiset pääsisivät kertomaan kuulumisiaan tai jakamaan muita hauskoja juttuja esim. instagramin puolella. Ja niin kuin esittelyssä mainitsinkin jo, mulle tärkeetä olisi pitää sisältö helposti lähestyttävänä ja kiltalaisten hyvinvointia tukevana. Tää tarkoittaa esimerkiksi informaation lisäämistä hyvinvointiin liittyvistä asioista ja huolen pitämistä siitä, että some on kaikille turvallinen ympäristö olla. Uskon näiden tekijöiden luovan hyvän pohjan yhteisöllisyyden kokemiselle.

Isossa osassa somevastaavan tehtäviä on varmasti yhteistyö ja kommunikaatio etenkin yhdessä muiden somevastaavien kanssa, mutta myös killan toimijoiden ja yleisesti kaikkien kiltalaisten kanssa. Haluaisin korostaa yhteistyötä, koska siitä saa enemmän sisältöä irti sosiaalisen median kanaviin ja myös sellaista sisältöä, mitä kiltalaiset haluaisivat nähdä <3 Mulle tärkeenä osana some-sisältöä on myös kiva visuaalinen ilme ja rentous :D