Päälukkariehdokkaat

EhdokkaatOtto NäsmanEero Hyytinen
Kuva
EsittelyHei moi! Mun nimi on Otto ja oon neljännen vuoden mittari ja haluaisin kovasti olla kiltamme ensivuoden päälukkari. Sitsit on yksi lempparimuodoista viettää iltaa, ja sen usein kruunaa kun pääsee itse lukkaroimaan. Olen ollut lukkari nyt vuoden verran ja hauskaa on ollut! Päälukkari on tänä vuonna vaaleissa haettava virka. Tähän muutokseen olen itsekin ollut osaksi syyllisenä kun hallituksen voimin olemme toimarirakennetta kehittäneet eteenpäin. Muutosen takana on ollut halu ja tarve kehittää killan lukkarointikulttyyria järjestelmällisempään suuntaan, jotta rautaiset ja nerokkaat aasinsillat ovat jatkossakin killan lukkarien tavaramerkki. Kannustankin tässä samalla jokaista lukkaria hakemaan tähän virkaan, mikäli killan laulukulttuuri kiinnostaa!Morjensta pöytään, mä oon Eero ja oon 5. Vuoden mittari ja innokas lukkari. Oon tehnyt ylioppilaskunnan jaostoissa ja toimikunnissa viime vuosina paljon ja nyt onkin aika palata tekemään killalle jotain vähän isompaa. Olen toiminut lukkaritoimikunnassa jo fuksivuodestani asti ja olenkin saanut erittäin paljon kokemusta sitseistä ja niiden lukkaroinnista lukemattomista sitseistä joita olen järjestänyt niin killan, kuin sen ulkopuolisissa tapahtumissa. Minulla on paljon ideoita lukkaritoiminnan ja päälukkarin viran kehittämisen varalle ja haluankin olla varmistamassa, että positiivinen kehitys saataisiin
Tulisiko jokaisen killan lukkarin saada toimia täysin vapaasti vai tulisiko lukkarien edistää yhdessä laulukulttuuria?Lukkarius on parhaimmillaan hyvä yhdistelmä perinteitä ja omaa kekseliäisyyttä. Kun perusteet, hyvä maku sekä tärkein tietotaito on periytynyt vanhemmilta uusille, voi lukkari työssään keskittyä hienosäätään ja lisäämään omia vivahteita aasinsiltoihinsa. Sitsien aikana laulujen aikataulutus sekä oikea ajoitus tulevat kokemuksen mukana. Siksi onkin hyvä, jos sitseillä olisi sekoitus uusia ja kokeneempia lukkareita. Vastaan siis molempiin kylläUskon, että lukkariudessa on kyse laulukulttuurin vaalimisesta ja edistämisestä ja se tarkoittaa aina yhteistyötä muiden kanssa. On tärkeää, että lukkarit löytävät "oman äänensä" tapahtumien järjestämisessä ja saavat tehdä sitseistä ja niiden laululistasta oman näköisensä. On kuitenkin tärkeää, että kaikki lukkarit pitävät kiinni yhdessä sovituista pelisäännöistä, jotta mahdollisilta ylilyönneiltä ja väärin käsityksiltä vältyttäisiin ja sitseillä kaikilla osallistujilla olisi turvallinen, mutta hauska tunnelma. Päälukkarin tehtävänä on kehittää muiden kiltojen päälukkarien kanssa Otaniemen laulukulttuuria lukkarien toimikunnassa Lutkussa, jolloin laajemmin Otaniemessä vallitsevat trendit saapuisivat kiltojen lukkarointiin mahdollisimman ajoissa.
Tämän vuoden hallitus on pohtinut lukkareiden määrän rajoittamista. Mitä mieltä olet itse asiasta?Rajoitetaan miten parhaaksi nähdään. Tavoitteena olisi, että killan lukkaristoon päätyisi motivoitunutta porukkaa. Varmasti pärjätään vähemmällä.Näen, että yksi lukkaritoiminnan ongelma viime vuosina on ollut saada aktivoitua killan lukkareita osallistumaan tapahtumiin. Uskon, että lyhyt haastattelu jossa varmistetaan hakijoiden motivaatio ja sitoutuminen vuoteen parantaisi porukan yhteishenkeä ja sitä kautta osallistumista tapahtumiin. Tämä saattaisi tarkoittaa joidenkin halukkaiden karsimista, mutta minusta yhtään oikeasti hommasta kiinnostunutta ei pitäisi jättää toiminnan ulkopuolelle. Hieman pienemmällä, mutta aktiivisemmalla toimikunnalla voisimme myös panostaa lukkareiden koulutukseen, joka parantaisi heidän itsevarmuutta tekemisessä joka taas parantaisi osallistumista ja lukkaroinnin laatua.