IE-ehdokkaat

EhdokkaatAnni KarlssonIiris JuntunenEmma Onnela
Kuva
EsittelyHellou! Oon Anni Karlsson (kaverit kutsuu Farssoniks), ensimmäisen vuoden mittari ja päätin pitkän pohdinnan jälkeen hakea killan IE.ksi!

Vaikka fuksivuosi pyörähti vasta syyskuussa käyntiin, eikä teekkarilakkiakaan ole vielä päähän asti saatu, niin oon aiemminkin päässyt tutustumaan järjestötoimintaan partion muodossa. Tänä vuonna olen toiminut Hespartto ry.n lippukunnanjohtajana ja sitä ennen vuodesta 2016 asti niin ikään Hespartto ry.n hallituksessa erilaisissa pesteissä, joten kaikki hallinnollinen järjestötoiminta on tullut hyvin tutuksi.

Orientaatioviikosta asti oon pohtinut, että ois ihanaa päästä joskus itsekkin IE.ksi, joten nyt kun tähän pestiin on mahdollista hakea, koin tilaisuuteni tulleen. Rakastan tapahtumien järjestämistä ja oonkin kaveriporukan kesken se ikuinen host. Pikkujoulut? Mä järkkään! Illanistujaiset? Mä voin hoitaa! Oisko kiva tehä yhes ruokaa ja istuu alas syömään ja chillaamaan? JOO hei alan heti suunnittelemaan! Myös tiimin kanssa tapahtumien järjestäminen ja järkkäysporukan vetäminen ei tule uusina asioina, sillä partiossa oon päässyt toimimaan esimerkiksi rastipäällikkönä ja kesäleirinjohtajana. Oon hyvä delegoimaan, mutta teen myös paljon itse, joten ei tarvii pelätä, että tekisin Apu-IE.istä kauheita orjia.

Vastatakseni siihen mieltä polttavaan kysymykseen, mistä ihmeestä tulee lempinimi Farsson, niin sehän tulee siis vain ja ainoastaan siitä, että oon välillä hieman farssi ihminen. Saatan säätää ja unohdella asioita ja joskus vaikutan olevan ihan all over the place, mutta siitä huolimatta saan aina loppujen lopuksi kaiken valmiiksi ja järjestettyä ihanan tapahtuman.
Moi! Olemme I(iris) ja E(mma), 2. vuoden mittareita, ja haemme IE:ksi yhdessä. Killassa olemme toimineet apuIE:inä ja olleet aktiivisesti mukana myös ISO-toiminnassa. Meillä on siis vankkaa kokemusta kiltatoiminnasta ja tapahtumien järkkäämisestä. IE-virka olisikin siis apuIE-uralle luonnollinen jatkumo. Haemme tehtävään yhdessä, koska tunnemme toisemme ja toistemme toimintatavat hyvin. Tämä on edellytys tehokkaalle yhteistyölle ja toivommekin pääsevämme yhdessä juuri kyseisiin virkoihin.Moi! Olemme I(iris) ja E(mma), 2. vuoden mittareita, ja haemme IE:ksi yhdessä. Killassa olemme toimineet apuIE:inä ja olleet aktiivisesti mukana myös ISO-toiminnassa. Meillä on siis vankkaa kokemusta kiltatoiminnasta ja tapahtumien järkkäämisestä. IE-virka olisikin siis apuIE-uralle luonnollinen jatkumo. Haemme tehtävään yhdessä, koska tunnemme toisemme ja toistemme toimintatavat hyvin. Tämä on edellytys tehokkaalle yhteistyölle ja toivommekin pääsevämme yhdessä juuri kyseisiin virkoihin.
Mitkä ovat mielestäsi killan tärkeimmät tehtävät?Killan tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia kiltalaisten hyvinvoinnista opintojen aikana. Kiltalaisten hyvinvointia edistää parhaiten virkistävät tapahtumat ja laadukas edunvalvonta. On tärkeää, että jokaisella kiltalaisella on mahdollisuus tulla kuuluksi, oli kyse sitten tapahtumien ideoinnista tai opintojen sujumisesta. Myös yhdessä tekeminen ja kiltalaisten ryhmäyttäminen kuuluu killan tärkeimpiin tehtäviin, sillä yksin opiskelu on rankkaa ja varmasti jokaiselle killastamme löytyy kaltaistansa seuraa.Killan tärkeimpänä tehtävänä on edunvalvonnan lisäksi mielestämme yhteisöllisyyden tunteen ja vertaistuen mahdollisuuksien tarjoaminen. Kilta toki tukee opiskeluissa, mutta yhtä tärkeää on ajanvietteen ja rentoutumisen mahdollisuuksien tarjoaminen.Killan tärkeimpänä tehtävänä on edunvalvonnan lisäksi mielestämme yhteisöllisyyden tunteen ja vertaistuen mahdollisuuksien tarjoaminen. Kilta toki tukee opiskeluissa, mutta yhtä tärkeää on ajanvietteen ja rentoutumisen mahdollisuuksien tarjoaminen.
Mitkä 3 asiaa lupaat hoitaa hallitusvuotesi aikana, mikäli sinut valitaan?1. Lupaan lisätä härintäyhdyshenkilöiden näkyvyyttä killan tapahtumissa. ”Häryjen” tehtävät ovat tärkeitä, jotta ihan jokainen kiltalaisemme voi osallistua tapahtumiin turvallisin mielin.
2. Lupaan luoda kiltalaisillemme suoremman mahdollisuuden vaikuttaa tapahtumien ideointiin ja muuhun killan toimintaan. Jokaisen kiltalaisen ideoiden tulee olla yhtä arvokkaita huolimatta siitä, onko ehdotuksia antavat kiltalaiset mukana hallituksessa tai toimihenkilöpestissä vai ei. Konkreettisesti tällainen kehitystyö tulisi näkymään esimerkiksi tapahtumaehdotus ja -palaute bokseina killan verkkosivuilla.
3. Lupaan järjestää unohtumattomia tapahtumia, jokaiselle kiltalaiselle akateemiseen ikään katsomatta!
Hallitusvuoden aikana lupaamme IE:inä varmistaa ja edesauttaa yhteenkuuluvuutta. Järjestämällä eri tyylisiä tapahtumia, kuten sitsejä ja saunailtoja, varmistamme että mahdollisimman moni löytäisi juuri itselleen sopivia tapahtumia. Tärkeää on, että tapahtumat yhdistävät eri vuosikursseja. Tulemme IE:inä myös järjestämään monipuolisesti kilta- ja ainejärjestörajat ylittävää toimintaa. Hallitusvuoden aikana lupaamme IE:inä varmistaa ja edesauttaa yhteenkuuluvuutta. Järjestämällä eri tyylisiä tapahtumia, kuten sitsejä ja saunailtoja, varmistamme että mahdollisimman moni löytäisi juuri itselleen sopivia tapahtumia. Tärkeää on, että tapahtumat yhdistävät eri vuosikursseja. Tulemme IE:inä myös järjestämään monipuolisesti kilta- ja ainejärjestörajat ylittävää toimintaa.
Koetko, että pestissäsi olisi jotain kehitettävää? jos kyllä, mitä?Koen, että IE.t voisivat kehittää tapahtumien turvallisuutta ja yhdenvertaisuutta nykyistä paremmaksi. Esimerkiksi häirintäyhdyshenkilöiden kouluttaminen ja heidän vakinoittaminen osaksi killan tapahtumakulttuuria on hyvin tärkeää. Eli IE.n pestikuvaukseen voisi lisätä esimerkiksi sen, että IE.t huolehtisivat killan tapahtumien turvallisuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Lisäksi IE.iden alaisuuteen voisi lisätä häirintäyhdyshenkilöpestit.Tämänhetkinen järjestelmä on hyvä. Koemme siinä tärkeäksi erityisesti sen, että IE:n sisäinen toimivuus ja keskinäinen vuorovaikutus on vaivatonta, koska konsepti on vääjäämättä varsin työparisidonnainen. ApuIE:t ovat luonnollisesti oleellinen apu työtaakan jakamiseen, ja korvaamaton osa toimintaa.Tämänhetkinen järjestelmä on hyvä. Koemme siinä tärkeäksi erityisesti sen, että IE:n sisäinen toimivuus ja keskinäinen vuorovaikutus on vaivatonta, koska konsepti on vääjäämättä varsin työparisidonnainen. ApuIE:t ovat luonnollisesti oleellinen apu työtaakan jakamiseen, ja korvaamaton osa toimintaa.
Miten killassa voidaan edistää yhdenvertaisuutta ja varmistaa killan toiminnassa turvallisemman tilan perjaatteiden toteutumisen?Killassa tulee mielestäni puhua ja tiedottaa enemmän turvallisemman tilan periaatteista ja yhdenvertaisuudesta. Turvallisen tilan eli ”toimintatavan, jossa pyritään luomaan kaikille yhdenvertainen ja mukava paikka opiskella, tehdä töitä ja viettää aikaa” (AYY) saamiseksi osaksi Maanmittarikillan päivittäistä toimintaa killan hallitus voi, yhdessä kiltalaisten kanssa, luoda killalle yhdenvertaisuussuunnitelma. Yhdenvertaisuussuunnitelmassa pohditaan tarkemmin, ja annetaan konkreettisia esimerkkejä siitä, millä tavoin yhdenvertaisuuttaa voidaan lisätä ja toteuttaa killan kaikessa toiminnassa. Vaikka Maanmittarikilta noudattaakin jo AYY:n turvallisemman tilan periaatteita, tulisi killan laajentaa ja kehittää sen omaa häirintäyhdyshenkilötoimintaa ja valmiuksia tarttua mahdollisiin ongelmatilanteisiin niiden sattuessa.

On hyvä lisätä jokaisen kiltalaisen mahdollisuuksia vaikuttaa killan tapahtumatarjontaan ja muuhun toimintaan. Lisäksi tapahtumiin voitaisiin lisätä englannin kielen käyttöä, jotta tapahtumamme tarjoaisivat myös kansainvälisille opiskelijoille yhtäläisen mahdollisuuden osallistua. Vaikka jokaisesta tapahtumasta onkin tullut tiedoteviesti englanniksi ja suomeksi, on mielestäni tärkeää, että englannin kielen käyttö jatkuu myös tapahtuman aikana. Suomea äidinkielenäni puhuvana, voin vain kuvitella millaista on istua esimerkeiksi sitseillä kuuntelemassa suomenkielistä suolaamista ja lukkarointia ymmärtämättä ollenkaan mistä puhutaan.
Tämä onnistuu järjestämällä mahdollisimman monipuolisia tapahtumia, ja ottamalla mahdollisimman monenlaiset ihmiset ja tarpeet huomioon. On myös hyvä muistaa, että omalla asenteella ja mielentilalla voi merkittävästi vaikuttaa tapahtuman ilmapiiriin. Omalla esimerkillään voi vaikuttaa tapahtuman turvallisuuden tunteen luomisessa. Tärkeää on, että jokainen kokee tulevansa kuulluksi ja tietää, keneen ottaa yhteyttä (häirintäyhdyshenkilöt/IE) mahdollisessa ongelmatilanteessa. IE:inä otamme jokaisen tilanteen vakavasti ja pyrimme reagoimaan niihin asianmukaisella tavalla.Tämä onnistuu järjestämällä mahdollisimman monipuolisia tapahtumia, ja ottamalla mahdollisimman monenlaiset ihmiset ja tarpeet huomioon. On myös hyvä muistaa, että omalla asenteella ja mielentilalla voi merkittävästi vaikuttaa tapahtuman ilmapiiriin. Omalla esimerkillään voi vaikuttaa tapahtuman turvallisuuden tunteen luomisessa. Tärkeää on, että jokainen kokee tulevansa kuulluksi ja tietää, keneen ottaa yhteyttä (häirintäyhdyshenkilöt/IE) mahdollisessa ongelmatilanteessa. IE:inä otamme jokaisen tilanteen vakavasti ja pyrimme reagoimaan niihin asianmukaisella tavalla.
Mitä hallitukselle kuuluvia vastuita haluaisit päästä tekemään ensi vuonna?Tapahtumien järjestämisen lisäksi haluan ehdottomasti olla mukana häirintäyhdyshenkilötoiminnan ja yhdenvertaisuuden kehittämisessä. Olen lippukunnanjohtajana toimiessani päässyt olemaan osana lippukunnan yhdenvertaisuussuunnitelman luomista. Tästä projektista saamastani kokemuskesta on varmasti hyötyä, myös killan yhdenvertaisen toiminnan kehittämisessä ja turvallisemman tilan periaatteiden toteuttamisessa.Tapahtumien järjestämisen lisäksi haluamme edesauttaa killan toimivuutta järjestelmällisellä suunnittelulla. Koemme myös tärkeäksi sen, että kiltalaiset kokevat hallituksen toiminnan hyväksi. Haluamme IE:inä olla edustamassa kiltalaisia muissa toimikunnissa ja edesauttaa MK:n asemaa. Tapahtumien järjestämisen lisäksi haluamme edesauttaa killan toimivuutta järjestelmällisellä suunnittelulla. Koemme myös tärkeäksi sen, että kiltalaiset kokevat hallituksen toiminnan hyväksi. Haluamme IE:inä olla edustamassa kiltalaisia muissa toimikunnissa ja edesauttaa MK:n asemaa.
Kuinka paljon luulet hallitusviran, jota haet, vievän aikaa viikossa ja mistä tämä koostuu?Uskon IE.nä toimimisen vievän vaihtelevasti aikaa kummaltakin IE.ltä. Toki jokaviikkoiset killan hallituksen kokoukset sekä teekkarijaoston alaisen Isännnistön ja Emännistön tapaamiset vievät oman aikansa, mutta niiden lisäksi tapahtumien suunnitteleminen ja mahdollisesti muiden ainejärjestöjen kontaktoiminen yhteisten tapahtumien järjestämiseksi saattaa viedä useammankin tunnin viikosta. Mitä lähemmäksi tapahtumaa tullaan, sitä enemmän aikaa tapahtuman kasaan saamiseksi menee, sillä tapahtumasta tiedottamisen ja ilmoittautumisen avautumisen jälkeen tulee laskea esimerkiksi mahdollisten tarjottavien määrä, suunnitella (sitseille) istumajärjestys ja lähettää ilmoittautuneille tarkemmat tiedot tapahtumasta. Uskon, että vuorokausi tapahtuman ympärillä tulee olemaan kaikista intensiivisin, sillä silloin tulee tehdä tapahtumapaikan valmistelut ja siivoukset, sekä valmistella mahdolliset tarjottavat. Normaalista ”arkiviikosta” IE.n virka vie noin 5-10 tuntia ja tapahtumaviikoilla viran hoitaminen saattaa viedä lähemmäs normaalin työviikon (37.5h) verran ellei enemmänkin aikaa.Määriä on vaikea arvioida, mutta uskomme pestin vievän joka viikko keskimäärin vähintäänkin muutamia tunteja. Uskomme tehokkaan aikatauluttamisen olevan olennainen keino jakaa työmäärää sopivasti. Tapahtumien huolellinen suunnittelu vie kuitenkin aikaa, ja tapahtumien lähestyessä työtä on ”normaaliviikkoa” enemmän. Joitakin päiviä voi kulua kokonaankin tapahtumien järkkäilyissä.Määriä on vaikea arvioida, mutta uskomme pestin vievän joka viikko keskimäärin vähintäänkin muutamia tunteja. Uskomme tehokkaan aikatauluttamisen olevan olennainen keino jakaa työmäärää sopivasti. Tapahtumien huolellinen suunnittelu vie kuitenkin aikaa, ja tapahtumien lähestyessä työtä on ”normaaliviikkoa” enemmän. Joitakin päiviä voi kulua kokonaankin tapahtumien järkkäilyissä.
Miten toimit stressin ja paineen alla? Osaatko varata itsellesi riittävästi aikaa oman hyvinvointisi ylläpitämiseksi?Pieni stressi ja paine on mielestäni vain hyväksi! Asetan itselleni usein omia deadlinejani ulkopuolelta tulevien lisäksi, koska voin sillä tavoin varmistaa tekeväni omat tehtäväni ajoissa valmiiksi. Omat deadlinet saattavat joillekin kuulostaa hyvin stressaavilta, sillä niiden avulla saa helposti oman kalenterin näyttämään liiankin täydeltä. Minulle nämä deadlinet aiheuttavat sen juuri sopivan paineen, jotta saan itseni aktivoitumaan ja tekemään tehtäviäni.

Vaikka kalenterini näyttää usein täydeltä, sinne on varattu tilaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja rentoutumiseen. Vastikään puolisoni kysyi, miten ihmeessä olen saanut kaikki koulupalautukset ja lippukunnanjohtamisen toimimaan niin hyvin, että hänelle näyttää siltä, etten koskaan opiskele tai hoida lippukunnan paperihommia. Uskon tähän vaikuttaneen monen vuoden kokemus lippukunnan hallituksessa toimimisesta ja useamman asian hoitamisesta omalla ajallani. Opintojen ja lippukunnanjohtamisen ohella olen käynyt palkkatöissä, joten olen oppinut jaksottamaan viikkoni muuttuvienkin aikataulujen kanssa niin, ettei viikot koidu kumminkaan liian raskaiksi.
Olimme molemmat tänä vuonna apuaIE:inä ja tiedämme hyvin, mitä IE:n työtehtävät pitävät sisällään. Vaikka, kuinka hyvin suunnittelisikin, voi eteen tulla yllättäviä tilanteita. Näihin olemme törmänneet jo apuIE-aikana ja tiedämme hyvin, kuinka reagoida tilanteisiin. Olemme huomanneet, että osaamme toimia yhdessä paineen ja stressin alla. Olimme molemmat tänä vuonna apuaIE:inä ja tiedämme hyvin, mitä IE:n työtehtävät pitävät sisällään. Vaikka, kuinka hyvin suunnittelisikin, voi eteen tulla yllättäviä tilanteita. Näihin olemme törmänneet jo apuIE-aikana ja tiedämme hyvin, kuinka reagoida tilanteisiin. Olemme huomanneet, että osaamme toimia yhdessä paineen ja stressin alla.
Hallitustoiminta on jatkuvaa yhteistyötä kaikkien sen jäsenten kesken, vaikka kaikilla onkin omat osa-alueensa vastuullaan. Mitä sinusta on tärkeintä huomioida, jotta yhteistyö toimii? Mitkä ovat sinun vahvuutesi yhdessä tekemisessä?Uusien hallituslaisten astuessa virkoihinsa seuraa aina uuden hallituksen ryhmädynamiikan muodostaminen. Hallituksen toiminnassa tulee huomioida se, että jokainen mielipide on yhtä arvokas ja eri mielipiteiden huomioon ottamisella ja keskustelemalla päästään usein koko kiltaa parhaiten palveleviin ratkaisuihin. Uuden hallituksen ryhmäytyminen heti alkuun on tärkeää ja yhdessä nauramiselle ja huvittelulle tulee löytyä tilaa asiasisällön hoitamisen lisäksi.

Minun vahvuuteni hallituksen jäsenten kesken toimimiseen on ehdottomasti se, että osaan ottaa kaikki huomioon. Osaan kannustaa muita jäseniä omissa tehtävissään ja kuunnella hallituslaisten huolia ja murheita, jos ja kun niitä toimintakauden aikana ilmaantuu. Pysyn positiivisena, ja osaan ottaa muiden mielipiteet huomioon, vaikka ne eroaisivatkin omistani.
Yhteistyön tehokkuuden turvaamisessa on tärkeintä, että kommunikaatio hallituksen sisällä on avointa ja sujuvaa. Tässä on hyvä huomioida erilaiset toimintatavat. Hallituskauden alussa toimintatavoista tulisi sopia yhdessä ja laatia säännöt sujuvan toiminnan takaamiseksi. Tärkeää yhteistyössä on varmistaa myös avoin sekä kaikkia kunnioittava ilmapiiri, jotta jokaisen ääni saadaan kuulluksi. Myös hallituksen keskinäistä ryhmäytymistä on hyvä edesauttaa. Yhteistyön tehokkuuden turvaamisessa on tärkeintä, että kommunikaatio hallituksen sisällä on avointa ja sujuvaa. Tässä on hyvä huomioida erilaiset toimintatavat. Hallituskauden alussa toimintatavoista tulisi sopia yhdessä ja laatia säännöt sujuvan toiminnan takaamiseksi. Tärkeää yhteistyössä on varmistaa myös avoin sekä kaikkia kunnioittava ilmapiiri, jotta jokaisen ääni saadaan kuulluksi. Myös hallituksen keskinäistä ryhmäytymistä on hyvä edesauttaa.
Killan toimijarakennetta on päivitetty vuoden 2022 aikana. Millainen rooli oman pestisi alaisuudessa toimivilla vastuutoimihenkilöillä tulisi olla tulevaisuudessa? Miten aktivoisit vastuutoimihenkilöitäsi ja saisit heidät kokemaan olonsa tärkeiksi osana kiltatoimintaa?Ohjelmajaostossa toimivat vastuutoimihenkilöt eli päälukkari, maakansallisbaletin taiteeeliset johtajat sekä vuosijuhlatirehtöörit toimivat mielestäni hyvin sellaisinaan, enkä koe, että heidän rooleihinsa tulisi tehdä ainakaan suuria muutoksia. Vaikka apu-IE.t, eivät ole vastuutoimihenkilöitä, ovat he mielestäni tärkeä osa IE.iden järjestämiä tapahtumia, sillä ilman heidän apukäsijään, olisi tapahtumien järjestäminen rankkaa ja vielä enemmän aikaa viemää IE.ille. Haluaisin lisätä IE.n alaisuuteen vielä häirintäyhdyshenkilöitä, jotta kilta pääsisi lähemmäs turvallisemman tilan periaatteita ja yhdenvertaista toimintaa.

Vastuutoimihenkilöiden aktivoimiseksi jakaisin heidän virkistäytymiseen annetun budjetin kahteen osaan. Toisen käyttäisin toimintavuoden alussa rennon yhdessä oleskelun ja hauskanpidon merkeissä, jotta pääsisimme ryhmäytymään hyvin. Hyvä ryhmäytyminen on avain helppoon viestintään ja vastuutoimihenkilöiden jaksamisesta on helpompi huolehtia, kun tietää minkälaiset ihmiset hoitaa näitä pestejä. Toisen puoliskon käyttäisin toimintavuoden loppupuolella kiittämiseen ja yhdessä kuluneen vuoden purkamiseen. Minusta tärkeää kiltatoiminnassa on muistaa kiittää kaikissa eri pesteissä toimivia henkilöitä ja antaa konkreettisia ehdotuksia heidän toimintaansa, jos näyttää siltä, että joku osa-alue ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Myös heidän antaman kehitysehdotukset niin IE.lle, kuin koko killan toiminnalle ovat arvokkaita, ja ne tulee ottaa huomioon killan toiminnassa.
MKB ja lukkaristo ovat tärkeitä viihtyvyyden takaamisessa, joten haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä vastuutoimihenkilöiden kanssa, ja ottaa heidät mukaan tapahtumien suunnitteluun. Koemme, että toiminta on ollut aikaisemmin jouhevaa, eikä sitä ole välttämätöntä muuttaa heti hallituskauden alussa. Tietenkin, jos haasteita esiintyy, pohdimme uusia toimintatapoja yhteistyön sujuvoittamiseksi. IE:iden korvaamattomana apuna ovat myös apuIE:t jotka ovat tärkeä osa toimintaa ja tavoitteenamme on turvata heille hyvä toimihenkilökausi. Tärkeää on apuIE:iden ryhmäytyminen, sekä antaa heille sopivasti vastuuta ja vapauksia. Lisäksi on hyvä pyrkiä kertomaan heille selkeästi työtehtävistä. Eritoten haluamme tarjota matalan kynnyksen esittää huolenaiheita ja kysymyksiä. MKB ja lukkaristo ovat tärkeitä viihtyvyyden takaamisessa, joten haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä vastuutoimihenkilöiden kanssa, ja ottaa heidät mukaan tapahtumien suunnitteluun. Koemme, että toiminta on ollut aikaisemmin jouhevaa, eikä sitä ole välttämätöntä muuttaa heti hallituskauden alussa. Tietenkin, jos haasteita esiintyy, pohdimme uusia toimintatapoja yhteistyön sujuvoittamiseksi. IE:iden korvaamattomana apuna ovat myös apuIE:t jotka ovat tärkeä osa toimintaa ja tavoitteenamme on turvata heille hyvä toimihenkilökausi. Tärkeää on apuIE:iden ryhmäytyminen, sekä antaa heille sopivasti vastuuta ja vapauksia. Lisäksi on hyvä pyrkiä kertomaan heille selkeästi työtehtävistä. Eritoten haluamme tarjota matalan kynnyksen esittää huolenaiheita ja kysymyksiä.
Hakisitko pestiin, vaikka se ei olisi hallitusvirka?Hakisin IE.ksi vaikka pesti ei kuuluisikaan hallitusvirkoihin, sillä haluan aidosti päästä olemaan osa killan tapahtumakulttuuria ja järjestämään kaikille kiltalaisille unohtumattomia tapahtumia. Minusta on kuitenkin hienoa, että IE.t ovat osa killanhallitusta, sillä koen tapahtumilla olevan suuri rooli kiltatoiminnassa. Olisi hienoa päästä työstämään hallituksessa turvallisempaan tilaan ja yhdenvertaisuuteen liittyviä asioita ja olenkin valmis käyttämään näiden kehittämiseen aikaa tapahtumien järjestämisen ohella.Ei ole merkitystä, että kyseessä on hallitusvirka, sillä itse työtehtävät ovat tärkeämpi kriteeri työstä motivoitumiselle. Meille tärkeää on ensisijaisesti olla mukana kiltatoiminnassa ja mahdollistaa tapahtumia koko killalle. Koimme tämän mielekkääksi apuIE-kaudella.Ei ole merkitystä, että kyseessä on hallitusvirka, sillä itse työtehtävät ovat tärkeämpi kriteeri työstä motivoitumiselle. Meille tärkeää on ensisijaisesti olla mukana kiltatoiminnassa ja mahdollistaa tapahtumia koko killalle. Koimme tämän mielekkääksi apuIE-kaudella.
Haluaisitko ulkkiksen ja IE:n tekevän yhteistyötä myös ensi vuonna? Jos kyllä niin miten ja pitäisikö mielestäsi UIE:n järjestää suurta suosiota saanut "killan juhlasauna" myös ensi vuonna?Joo ehdottomasti! Oon kuullu, että killan juhlasauna oli tosi kiva tapahtuma ja mielelläni järkkäisin ulkkiksen kanssa kiltalaisille mieleistä ohjelmaaOlemme ehdottomasti kiinnostuneita erilaisista yhteistyökuvioista eri toimihenkilöiden kanssa. IE-toimintaa voi laajentaa hyvin monipuolisesti, ja olemme avoimia uusille ehdotuksille.Olemme ehdottomasti kiinnostuneita erilaisista yhteistyökuvioista eri toimihenkilöiden kanssa. IE-toimintaa voi laajentaa hyvin monipuolisesti, ja olemme avoimia uusille ehdotuksille.
Haluatko tapahtumissa painottaa poikkitieteellisyyttä eri yhteistöillä vai järjestää pääosin tapahtumia pelkästään Maanmittarikillan jäsenille?Mielestäni on tärkeää löytää hyvä tasapaino tapahtumien välillä, varmasti järkkäisin joitain tapahtumia vain Maanmittarikillan jäsenille. Mutta poikkitieteellisyys on rikkaus ja mulla onkin jo mielessä muutama mahdollinen yhteistyötapahtuma, joita olis kans ihana järkkää! Varmasti tapahtumakirjoon tulee vaikuttaa kiltalaisten toiveet, mutta mulla on intoa lähtee järjestämään kaikenlaisia tapahtumia niin killan kesken kuin poikkitieteellisesti!Haluamme järjestää mahdollisimman monipuolisia tapahtumia, joten tavoitteena on järjestää sekä kiltarajat ylittäviä tapahtumia, että killan sisäisiä tapahtumia. Haluaisimme jatkaa yhteistyötä myös esimerkiksi HY:n tai muiden yliopistojen ainejärjestöjen kanssa.Haluamme järjestää mahdollisimman monipuolisia tapahtumia, joten tavoitteena on järjestää sekä kiltarajat ylittäviä tapahtumia, että killan sisäisiä tapahtumia. Haluaisimme jatkaa yhteistyötä myös esimerkiksi HY:n tai muiden yliopistojen ainejärjestöjen kanssa.