Maanmittarikilta on tukena myös silloin, kun opinnot askarruttavat. Opintosektori pitää huolta opiskelijoiden edunvalvonnasta, ja killan oma opintomestari toimii yliopiston laajuisessa opintoneuvostossa edistämässä opintoasioita.

Alta löydät listan höydyllisistä linkeistä, joista löytyy muun muassa vinkkejä kurssisuorituskäytäntöihin, opintopolkujen suunnitteluun ja muihin käytännön järjestelyihin. Voit lisäksi jättää kysymyksiä ja palautetta Opinto-ongelmia -sivulle tai ottaa suoraan yhteyttä opintomestariin tai laitoksen opintoneuvojaan. Opintokysymyksissä apua kannattaa myös kysyä vertaisilta sekä vanhemmilta opiskelijoilta.

Ella
Ella Ryhänen
Opintomestari
ella.ryhanen (at) aalto.fi

 

OPINTOJEN LINKKIKIMARA

Lukuvuosi-ilmottautuminen tapahtuu Oodissa, josta on nähtävillä opintosuorite ja arvosanat. Lähes kaikki kurssi- sekä tentti-ilmottautumiset tehdään tällä sivustolla.

Mycourses on alusta, josta löytyvät ensisijaisesti kurssitarjonta sekä -materiaalit.

It-tuen omalta sivustolta löydät valtavan määrän tietoa esimerkiksi ohjelmien lataamisesta ja verkkoyhteyksistä sekä IT-tukea tarjoavan Service Deskin yhteystiedot. Printing Point -järjestelmän sijainnit ja käyttöohjeet löytyvät täältä.

Opinto-oppaat:

Kaikki Aalto-yliopiston tarjoamat sivuaineet on koottu opiskelijaliikkuvuutta käsittelevälle sivustolle. Lisäksi opinto-oikeutta kursseille esimerkiksi muihin yliopistoihin voi hakea JOO-oikeuden avulla, josta löytyy lisätietoa täältä.

Vaihto- ja kansainvälisistä opinnoista kiinnostuneiden on syytä tutustua Into-portaalin tarjoamaan materiaaliin koskien hakuaikoja, -kohteita ja muuta vaihto-opiskeluun liittyvää tietoa.

Kun kandidaatintutkinto lähestyy loppuaan, tulee opiskelijan hakea valmistumista, johon löytyy lisäohjeita täältä. Ohjeita maisteriohjelmaan siirtymiseen voit käydä katsomassa täältä. Jos olet jo viimeistelemässä maisteritutkintoa, niin lisätietoja valmistumiseen löytyy oman maisteriohjelmasi opinto-oppaasta.

Insinööritieteiden korkeakoulusta löytyy joukko opintoasioiden suunnitteluhenkilökuntaa. Löydät opintoneuvonnan yhteystiedot ja henkilökunnan vastuualueet täältä.

Yleistä Aallossa opiskeluun liittyvää tietoa löytyy täältä. Aallossa on kattava opiskelijoiden hyvinvointia tukeva verkosto, josta löydät varmasti apua, jos siltä tuntuu. Muista, että myös opiskelua ja ajanhallintaa voi harjoitella!

Aallon hyväksilukuohjeistus uudistui 1.8.2018 ja saatat hyvinkin saada hyväksiluettua edellisiä opintoja tai muuta aiempaa esimerkiksi työelämästä hankittua osaamista. Hyväksilukuohjeet löytyvät täältä.

Kun haluat alkaa etsiä töitä, niin Aallon ura- ja rekrytointipalvelut voivat auttaa. Aalto Career Web -sivustolle, jonne pääset kirjautumaan Aalto-tunnuksillasi, kerätään paljon työnhakuilmoituksia, joita ei välttämättä julkaista netissä julkisesti. Mikäli työnhaku on ajankohtaista, muistathan myös liittyä itseäsi kiinnostavien ammattiainekerhojen jäseneksi, jolloin saat paljon työnhakuilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Kiinteistötalouden ammattiainekerho Fundi ja liikennetekniikan ja maankäytönsuunnittelun opiskelijoille suunnattu Linkki pitävät yllä aktiivista yhteistyötä alan yrityksiin, eivätkä jäsenmaksut päätä huimaa.