Yleistä

Maanmittarikilta on tukena myös silloin, kun opinnot askarruttavat. Opintosektori pitää huolta opiskelijoiden edunvalvonnasta, ja killan oma opintomestari toimii yliopiston laajuisessa opintoneuvostossa edistämässä opintoasioita. Hallinnon opiskelijaedustajia, toiselta nimeltään hallopedit, vaikuttavat yliopiston hallintoelimissä kaikkien yhteiseksi hyväksi. Nykyiset hallopedit löydät täältä. Jos haluat mukaan vaikuttamaan, kysy asiasta lisää opintomestarilta!

Alta löydät listan hyödyllisistä linkeistä, joista löytyy muun muassa vinkkejä kurssisuorituskäytäntöihin, oman opintopolun suunnitteluun ja muihin käytännön järjestelyihin. Voit lisäksi jättää kysymyksiä ja palautetta Opinto-ongelmia -sivulle tai ottaa suoraan yhteyttä opintomestariin tai laitoksen opintoneuvojiin. Kysymyksissä voi (ja kannattaa) kääntyä myös opiskelijakavereiden ja vanhempien tieteenharjoittajien puoleen!

Aatu Jäntti
Opintomestari
aatu.jantti (at) aalto.fi

OPINTOJEN LINKKIKIMARA

Lukuvuosi-ilmottautuminen tapahtuu Oodissa, josta on nähtävillä ja tulostettavissa myöskin opintosuorite kurssiarvosanoineen. Lähes kaikki kurssi- sekä tentti-ilmoittautumiset tehdään tällä sivustolla. Muista, että usein kurssille ilmoittautuminen sisältää ilmoittautumisen kurssitenttiinkin.

Mycourses on alusta, josta löytyvät ensisijaisesti kurssitarjonta sekä -materiaalit. Mycoursesiin tyypillisesti palautetaan kurssiin liittyvät tehtävät, ja siellä toteutetaan myös mahdolliset verkkotentit. Mycourses kokoaa myös tietoa kurssisivuihin liittyvistä deadlineistä ja kertoo sinulle esimerkiksi oman akateemisen ohjaajasi yhteystiedot etusivulla.

It-tuen omalta sivustolta löydät valtavan määrän tietoa esimerkiksi ohjelmien lataamisesta ja verkkoyhteyksistä sekä IT-tukea tarjoavan Service Deskin yhteystiedot. Printing Point -järjestelmän sijainnit ja käyttöohjeet löytyvät täältä. Käytännössä voit liittää HSL-matkakorttiisi printtausoikeudet ja näin nopeuttaa toimenpidettä. HSL-korttiin voi myös liittää kulkuoikeudet yliopiston tiettyihin tiloihin, kuten Väreeseen. Lisää aiheesta täältä (LINK)

Opinto-oppaat:

Kaikki Aalto-yliopiston tarjoamat sivuaineet on koottu opiskelijaliikkuvuutta käsittelevälle sivustolle. Syksyn 2020 tiedon mukaan valtaosa Aallon kursseista on vapaasti valittavia kaikille tutkinto-opiskelijoille, lukuunottama ARTS-korkeakoulun kursseja ja esim. rahoituksen sivuainetta. Lisäksi opinto-oikeutta kursseille esimerkiksi muihin yliopistoihin voi hakea JOO-oikeuden avulla, josta löytyy lisätietoa täältä.

Vaihto- ja kansainvälisistä opinnoista kiinnostuneiden on syytä tutustua Into-portaalin tarjoamaan materiaaliin koskien hakuaikoja, -kohteita ja muuta vaihto-opiskeluun liittyvää tietoa. Hyvä vinkki on kysellä tässäkin muilta opiskelijoilta suosituksia ja kokemuksia, sillä moni käy vaihdossa yliopisto-opintojensa aikana.

Kun kandidaatintutkinto lähestyy loppuaan, tulee opiskelijan hakea valmistumista, johon löytyy lisäohjeita täältä. Ohjeita maisteriohjelmaan siirtymiseen voit käydä katsomassa täältä. Jos olet jo viimeistelemässä maisteritutkintoa, niin lisätietoja valmistumiseen löytyy oman maisteriohjelmasi opinto-oppaasta.

Insinööritieteiden korkeakoulusta löytyy joukko opintoasioiden suunnitteluhenkilökuntaa. Löydät opintoneuvonnan yhteystiedot ja henkilökunnan vastuualueet täältä.

Yleistä Aallossa opiskeluun liittyvää tietoa löytyy täältä. Aallossa on kattava opiskelijoiden hyvinvointia tukeva verkosto, josta löydät varmasti apua, jos siltä tuntuu. Muista, että myös opiskelua ja ajanhallintaa voi harjoitella – kukaan ei ole seppä syntyessään!

Aallon hyväksilukuohjeistus uudistui 1.8.2018 ja saatat hyvinkin saada hyväksiluettua edellisiä opintoja, muuta aiempaa esimerkiksi työelämästä hankittua osaamista tai armeijassa saatua johtamiskokemusta. Hyväksilukuohjeet löytyvät täältä.

Kun haluat alkaa etsiä töitä, niin Aallon ura- ja rekrytointipalvelut voivat auttaa. Aalto Career Web -sivustolle, jonne pääset kirjautumaan Aalto-tunnuksillasi, kerätään paljon työnhakuilmoituksia, joita ei välttämättä julkaista netissä julkisesti. Mikäli työnhaku on ajankohtaista, muistathan myös liittyä itseäsi kiinnostavien ammattiainekerhojen jäseneksi, jolloin saat paljon työnhakuilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Kiinteistötalouden ammattiainekerho Fundi ja liikennetekniikan ja maankäytönsuunnittelun opiskelijoille suunnattu Linkki pitävät yllä aktiivista yhteistyötä alan yrityksiin, eivätkä jäsenmaksut päätä huimaa.