Yleistä

Maanmittarikilta on tukena myös silloin, kun opinnot askarruttavat. Opintosektori pitää huolta opiskelijoiden edunvalvonnasta, ja killan oma opintomestari toimii yliopiston laajuisessa opintoneuvostossa edistämässä opintoasioita. Hallinnon opiskelijaedustajia, toiselta nimeltään hallopedit, vaikuttavat yliopiston hallintoelimissä kaikkien yhteiseksi hyväksi. Nykyiset hallopedit löydät täältä. Jos haluat mukaan vaikuttamaan, kysy asiasta lisää opintomestarilta!

Alta löydät listan hyödyllisistä linkeistä, joista löytyy muun muassa vinkkejä kurssisuorituskäytäntöihin, oman opintopolun suunnitteluun ja muihin käytännön järjestelyihin. Voit lisäksi jättää kysymyksiä ja palautetta Opinto-ongelmia -sivulle tai ottaa suoraan yhteyttä opintomestariin tai laitoksen opintoneuvojiin. Opintoneuvonnan yhteystiedot löydät täältä kohdasta Opintoneuvojat. Kysymyksissä voi (ja kannattaa) kääntyä myös opiskelijakavereiden ja vanhempien tieteenharjoittajien puoleen!

Vilma Puusaari
Opintomestari
vilma.puusaari(at)aalto.fi

OPINTOJEN LINKKIKIMARA

Lukuvuosi-ilmoittautuminen tapahtuu Oilissa. Kursseille ja tentteihin ilmoittautuminen tapahtuu puolestaan Sisussa. Sisun avulla laadit myös henkilökohtaisen opintosuunnittelmasi sekä tarvittaessa tulostat opintosuoritteen kurssiarvosanoineen. 

Jos Sisua käyttäessä sormi uhkaa mennä suuhun, on apu lähellä. SisuHELP-sivustolta löytyy ohjeita yleisimpiin ongelmatilanteisiin, joita Sisussa saatat kohdata. 

Mycourses on alusta, josta löytyvät ensisijaisesti kurssitarjonta sekä -materiaalit. Mycoursesiin tyypillisesti palautetaan kurssiin liittyvät tehtävät, ja siellä toteutetaan myös mahdolliset verkkotentit. Mycourses kokoaa myös tietoa kurssisivuihin liittyvistä deadlineistä ja kertoo sinulle esimerkiksi oman akateemisen ohjaajasi yhteystiedot etusivulla.

It-tuen omalta sivustolta löydät valtavan määrän tietoa esimerkiksi ohjelmien lataamisesta ja verkkoyhteyksistä sekä IT-tukea tarjoavan Service Deskin yhteystiedot. Printing Point -järjestelmän sijainnit ja käyttöohjeet löytyvät täältä. Käytännössä voit liittää HSL-matkakorttiisi printtausoikeudet ja näin nopeuttaa toimenpidettä. Liitä HSL-korttiisi myös yliopiston kulkuoikeudet. Lisää aiheesta täältä.

Opinto-oppaat:

Kaikki Aalto-yliopiston tarjoamat sivuaineet on koottu opiskelijaliikkuvuutta käsittelevälle sivustolle. Valtaosa Aallon kursseista on vapaasti valittavia kaikille tutkinto-opiskelijoille, lukuunottama ARTS-korkeakoulun kursseja ja esim. rahoituksen sivuainetta. Lisäksi opinto-oikeutta kursseille esimerkiksi muihin yliopistoihin voi hakea JOO-oikeuden avulla, josta löytyy lisätietoa täältä. Hae opinto-oikeutta JOO-opintoihin hyvissä ajoin ennen haluamasi kurssin alkua!

Vaihto- ja kansainvälisistä opinnoista kiinnostuneiden on syytä tutustua Opiskelijan oppaan tarjoamaan materiaaliin koskien hakuaikoja, -kohteita ja muuta vaihto-opiskeluun liittyvää tietoa. Hyvä vinkki on kysellä tässäkin muilta opiskelijoilta suosituksia ja kokemuksia, sillä moni käy vaihdossa yliopisto-opintojensa aikana.

Kun kandidaatintutkinto lähestyy loppuaan, tulee opiskelijan hakea valmistumista, johon löytyy lisäohjeita täältä. Ohjeita maisteriohjelmaan siirtymiseen voit käydä katsomassa täältä sivun alareunasta. Jos olet jo viimeistelemässä maisteritutkintoa, niin lisätietoja valmistumiseen löytyy oman maisteriohjelmasi opinto-oppaasta.

Yleistä Aallossa opiskeluun liittyvää tietoa löytyy täältä. Aallossa on kattava opiskelijoiden hyvinvointia tukeva verkosto, josta löydät varmasti apua, jos siltä tuntuu. Muista, että myös opiskelua ja ajanhallintaa voi harjoitella – kukaan ei ole seppä syntyessään!

Hyväksiluku ja kesätyöt

Aallon hyväksilukuohjeistus uudistui 1.8.2018 ja saatat hyvinkin saada hyväksiluettua edellisiä opintoja tai muuta aiempaa esimerkiksi työelämästä hankittua osaamista. Muista myös, että alan kesätöistä voit kerryttää opintopisteitä! Lisätietoa harjoittelukurssista täältä kohdasta vapaasti valittavat opinnot. Hyväksilukuohjeet löytyvät täältä.

Kun haluat alkaa etsiä töitä, niin Aallon ura- ja rekrytointipalvelut voivat auttaa. Täältä löytyy Aallon tarjoama tuki liittyen urapalveluihin, hyvinvointiin yms. Mikäli työnhaku on ajankohtaista, muistathan myös liittyä itseäsi kiinnostavien ammattiainekerhojen jäseneksi, jolloin saat paljon työnhakuilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Kiinteistötalouden ammattiainekerho Fundi, liikennetekniikan ja maankäytön suunnittelun opiskelijoille suunnattu Linkki, vesitekniikan ammattiainekerho Akva ja geoinformatiikan opiskelijoille suunnattu Poligoni pitävät yllä aktiivista yhteistyötä alan yrityksiin, eivätkä jäsenmaksut päätä huimaa.