Fuksin UKK

Täällä vastauksia opintonsa aloittavien yleisiin kysymyksiin. Jos vastausta ei löydy täältä, ota rohkeasti yhteyttä fuksikapteeniin tai kehen tahansa muuhun hallituslaiseen. Näiden yhteystiedot löytyvät kohdasta yhteystiedot. Tämän lisäksi Apustimesta saat vastaukset moneen kysymykseen. Sen voit ladata oheisesta linkistä: Apustin 2016.

Ensimmäiset päivät Mitä ensimmäisenä päivänä tapahtuu? – Ensimmäiseksi kannattaa pitää mielessä, että et ole ainoa, etkä ole yksin, sillä elokuun viimeisenä päivänä Otaniemeen saapuu satoja uusia opiskelijoita. Ensimmäinen päivä alkaa korkeakoulun järjestämällä tervetulotilaisuudella ja johdatuksella opiskeluun päärakennuksen Aalto-salissa. Päivä jatkuu koulutusohjelmien ja killan esittelyllä, jonka jälkeen fuksit jaetaan fuksiryhmiin, joita johtavat vanhemmat opiskelijat eli ISO-henkilöt. Iltapäivällä pidetään kaikille uusille opiskelijoille juhlallinen teekkarivastaanotto. Kannattaa varata aikaa iltaan saakka, sillä luvassa on pitkä, mutta ikimuistoinen päivä!

Mitä ensimmäisellä viikolla tapahtuu? – Ensimmäisellä viikolla kaikki uudet opiskelijat käyvät korkeakouluun ja siellä opiskeluun tutustuttavaa orientaatiokurssia ja samalla luvassa on paljon muutakin ohjelmaa. Kilta järjestää paljon fuksitapahtumia, joissa on helppo tutustua uusiin opiskelijakavereihin. Kannattaa heti ensimmäisestä viikosta lähtien olla menossa mukana, sillä viikosta on tulossa elämäsi hauskimpia!

Pitääkö kursseille ilmoittautua jo ennen koulun alkua? – Toisella viikolla alkaa varsinaiset kurssit, joihin ilmoittautumien selviää orientaatiokurssilla. Sinun ei tarvitse siis ilmoittautua mihinkään kursseille ennen koulun alkua. Apua saat aina kysymällä esimerkiksi ISOhenkilöiltä ja muilta vanhemmilta kiltalaisilta.

Rastikiertelyä MAIK-varaslähdössä vuonna 2012.

Sekalaiset kysymykset


Mikä ja milloin on Varaslähtö?
– Varaslähtö on uusille fukseille järjestettävä tapahtuma muutamaa viikkoa ennen koulun alkua. Siellä voit tutustua jo etukäteen tuleviin opiskelukavereihin ja vanhempiin opiskelijoihin. Varaslähtö on perinteisesti järjestetty yhdessä rakennus- insinöörikillan, sekä arkkitehtikillan kanssa. Varaslähtö on elokuussa 2016.

Mistä katto pään päälle? – Opiskelija-asuntoja voi hakea AYY:n nettisivujen Asuminen-osion kautta tai Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli HOAS:in nettisivujen kautta. AYY järjestää ensimmäisinä päivinä hätämajoitusta opiskelijoille, joilla ei ole vielä koulun alkaessa asuntoa. Kaikille löytyy lämmin nukkumapaikka, joten saapukaa Otaniemeen rohkeasti heti koulun alkaessa!

Entä muut kysymykseni? – Kaikille uusille opiskelijoille lähetetty fuksiopas Apustin on loistava tiedonlähde visaisiin kysymyksiin. Opas löytyy myös sähköisessä muodossa killan sivuilta fuksit-osiosta. Älä myöskään epäröi ottaa yhteyttä kippariisi! Kapteenin yhteystiedot löytyvät kohdasta yhteystiedot.